Nawigacja:
Rodzice po godzinach |
Nasze forum dyskusyjne dostępne jest tylko dla zarejestrowanych i zalogowanych użytkowników. Nie trać czasu, zarejestruj się i zaloguj teraz!

Zarejestruj się »
lub
Rozalens
Mama
post napisany:

Jak w temacie. Jestem własnie przed remontem mieszkania. Zastanawiam się o czym pamiętac. Nie należę do pendantek i chcę wyremontować mieszkanie tak aby było łątwe w czyszczeniu. Doradzicie co dopilnować?

0 0
zgłoś post
do moderacji
Arlettera
Mama
post napisany:

Mieszkałam przez jakiś czas w Norwegii i pracowałam tu sprzątając domy prywatne, sama jestem w trakcie budowy domu (już w Polsce, nie planuję wracac za granicę) i to było dla mnie doświadczenie życia w kwestii przyszłego urządzania naszego wnętrza. Mianowicie:
-Never mebli na wysoki połysk (chyba, że nie macie dzieci)
-płytki o chropowatej strukturze i te na wysoki połysk to koszmar mycia.
-meble kuchenne bez zbędnych zaglebień i z fajnymi prostymi uchwytami.
-prysznic z samą szybą, bez kabiny. Kabiny prysznicowe bez brodzika są o wiele wygodniejsze jeśli chodzi o kwestię czyszczenia, osobiście jestem z takiej kabiny zadowolona  bardzo :)
-meble w kolorach drewna są super w kamuflowaniu kurzu.
-żaluzje NIGDY W ŻYCIU
-NIE dla czarnych schodow
- płyta GAZOWA na szkle to też wyzwanie ale super wygląda.

0 0
zgłoś post
do moderacji
Karpatia
Mama
post napisany:

1.Jesli lubisz kwiaty to nie dawaj waskich parapetow- ja ma 25 cm i nie miesci sie duza doniczka

2. Okap szerszy niz kuchenka

3. Jesli bedziesz klasc nowy tynk to polecam rynny podtynkowe na kable do tv

4. Jakis punkt wspolny wystroju w pomieszczeniach strefy dziennej, np. wspolny kolor dodatkow, lampy w tym samym stylu itp.

5. Wlasnorecznie robione szafy  poprzednim domu mialam wneke na szafe ale brak kasy na nia-dalam drazek rozporowy prywznicowy (mozna tez dac szyne sufitowa, ale to juz trzeba wiercic) i na niego ladna, dekoracyjna zaslone od samego sufitu do samej podlogi. W srodku korpusy starych szaf z ktorych zdjelam drzwi i najtansze slupki z polkami.

6. Jesli planujesz zaslony/firany to zastanow sie czy beda na przelotkach, zabkach czy w tunelu i zawies karnisze na odpowiedniej wysokosci. Wez tez pod uwage standardowe wymiary firanek (ja mam karnisze za wysoko i musze szyc firany) Świetnie prezentują się również takie zasłony karnisza:

https://sklep.flexgips.com/pl/blog/Oslona-karnisza-jak-ja-zamontowac%2C-by-zaoszczedzic-czas-i-pieniadze/28

0 0
zgłoś post
do moderacji
Zdr
Mama
post napisany:

Od siebie dodam również że ważne jest zaplanowanie miejsca na instalację internetu. Szczególnie, ze w ostatnim czasie z internetu korzysta każdy.
Sama mam takie miejsce nad okapem, mieści się tam router i wszystkie kabelki nie walają się po domu.

Duże znaczenie ma też dostawca internetu, najkorzystniej wychodzą zdecydowanie pakiety tupu internet plus telewizja:
https://www.fiberway.pl/telewizja-dostepne-pakiety

Od siebie mogę polecić taką firmę w Wieliczce. Maja korzystne warunki.

0 0
zgłoś post
do moderacji
martaperla
Mama
post napisany:

O takich tematach jak remont generalny naszego mieszkania jest warto dyskutować. W dzisiejszych czsach to jednym ograniczeniem jest budżet jaki jesteśmy w stanie przenaczyć na ten cel. Pomysłów możemy szukać nawet w katalogach producentów mebli czy materiałów wykończeniowych. Ważne jest by mieć swoją wizję i do niej dopasowywać poznane trendy. Nie zawzse przecież musimy kierować się tym co jest modne. Jeżeli chodzi o sklep z płytkami - https://plytki.pl/ to warto zobaczyć tam gdzie jest największy wybór znanych marek. Płytki to uniwersalny produkt do pomieszczeń jak kuchnia czy łazienka, w strefach gdzie jest duża wilgotność. W zasadzie to możemy wybierać od klasycznych wzorów, a skończyć nawet na imitacji marmura. Szczerze powiedziawszy to właśnie marmur w jakimś jasnym odcieniu prezentuje się najefektowniej.

0 0
zgłoś post
do moderacji
Zgłoszenie postu do moderacji

Pomóż nam zrozumieć, co się stało

Krótko uzasadnij przyczynę zgłoszenia posta

Zgłoszenie postu do moderacji

Twoje zgłoszenie zostało przyjęte

Nasi moderatorzy przyjrzą się zgłoszonej przez Ciebie sprawie

Polecane produkty
Dermedic:

Ochronny krem specjalny SPF 15 Dermedic Baby