Ja jeszcze mojego synka nie ubierałam na Wigilię bo urodził się przed samym sylwestrem.Ale miałam okazję go ubrać na Wielkanoc. Obowiazkowo body, biała koszula z muszką i do tego eleganckie spodenki na szelkach.
Mama
post napisany:

Ja jeszcze mojego synka nie ubierałam na Wigilię bo urodził się przed samym sylwestrem.Ale miałam okazję go ubrać na Wielkanoc. Obowiazkowo body, biała koszula z muszką i do tego eleganckie spodenki na szelkach.
Na wigilię synek był ubrany w niebieska jasna koszulę z długim rękawem (pod spodem miał zwykłego białego bodziaka na ramiaczkach) i do tego spodnie jeansowe takie mięciutkie jak dresowe. Miała być jeszcze mucha ale doszlam do wniosku ze bedzie mu niewygodnie. Na pierwszy dzień świąt założyłam mu komplecik białe body z wszyta mucha i do tego takie czarne spodnie.
Na święta ubieramy nasze dziecko bardzo odświętnie tzn. jakaś elegancka sukienka najlepiej w jasnych kolorach, rajstopki. Do tego buciki i jakaś ozdoba na głowę na przykład opaska. Ważne aby dziecko czuło się w tym swobodnie i miało wygodnie.
My na Wielkanoc założyliśmy córeczce śliczna sukieneczke, ale szczerze mówiąc to takie małe dzieciaczki (poniżej 6 miesiaca) nie czuja różnicy w tym jak są ubrane i że to jest ich odswietne ubranko. Jedynie my wizualnie sobie sprawiamy przyjemnosc ubierajac je elegancko.
Dokładnie tak malutkie dzieci nie wiedzą że są święta i że mają na sobie odświętny strój. Ale i tak (dla własnej przyjemności) ubierałam takie maluszki elegancko potem takie śliczne zdjęcia na pamiątkę można zrobić :-)
Dokładnie dla takich dzieciaczkow jest obojętnie jak są ubrane. Bardziej dla nas zależy żeby maluszek fajnie wyglądał. Dla mnie na przykład kupowanie i ubieranie synka w takie ciuszki sprawia ogromna przyjemnosc. Wiadomo dla dziewczynek jest większy wybór i można bardziej poszalec:-)
Nieee. Dla chłopców też można ciekawe i szałowe rzeczy znaleźć :D Teraz jest tyle możliwości ubraniowych, że nie zawsze starczy świąt aby maluszek każdy zestaw założył :D Mój synek ma już nawet kilka ubrań na przyszłe święta, bo jak dostał w prezencie to nie każdy trafił z rozmiarem :D
Niby tak ale z reguly jest to jakaś koszula czy bodziak i do tego spodnie. Wiadomo jakieś szelki czy muszke można dobrać I to tak naprawdę tyle. Dla dziewczynki można i sukieneczki, spódniczki czy nawet jakiś komplecik z leginsami. Zawsze do stroju można dobrać jakąś opaskę a jak już większa to i jakąś torebeczke czy bransoletki.
To fakt, dziecięce ubranka potrafią być przeslodkie i przeurocze, a święta to dobra okazja by takie ciuszki im założyć i cyknac kilka pamiątkowych zdjęć:) A dziewczecych ubranek jest na pewno więcej bo to i sukienki i spódniczki i bodziaki jakieś fajne, można poszaleć :)
Pomóż nam zrozumieć, co się stało
Krótko uzasadnij przyczynę zgłoszenia posta
Twoje zgłoszenie zostało przyjęte
Nasi moderatorzy przyjrzą się zgłoszonej przez Ciebie sprawie
Polecane produkty
Dermedic: