Drogie mamy jak pielęgnowałyście kikut pępowinowy swoich noworodków .Jakie środki używałyście ,jakie polecacie?
Mama
post napisany:

Drogie mamy jak pielęgnowałyście kikut pępowinowy swoich noworodków .Jakie środki używałyście ,jakie polecacie?
Chyba najlepszy jest póki co Octenisept. Jest na tyle delikatny, że nie szczypie, a jednocześnie dezynfekuje rankę. Na gazik zwilżyć i delikatnie dookoła przemywać.
Ja też kupiłam oscenisept bo każdy tak radził.Tylko że nie przydał się bo zlecono nam suchą pielęgnację.
Ja używałam chusteczek jednorazowych nasączonych alkoholem pojedyńczo pakowanych z apteki i u mnie się sprawdziły bo można nimi bez naruszenia kikuta przemyć pod nim dzięki temu stopniowo i pomalutku coraz dalej się ten kikutek odrywał aż sam odpadł.
Octanisept. Ale pozniej przecieralam wacikiem nasaczonym spirytusem i ladnie odpadlo.
Również Octenisept. Bardzo nam pomogl w doprowadzeniu pepka do porzadku
Octanisept, ale też przy każdej zmianie pieluszki gazikiem przemywalam emoientem z wodą tak nam poradziła położna.
U nas octenisept i czyszczenie okolic kikut patyczkiem....do uszu :). Takie były zalecenia położnej i bardzo dobrze się sprawdziły.
Octanisept i patyczek do czyszczenia.U nas odpadł po miesiącu.
Oscenisept.,
Pomóż nam zrozumieć, co się stało
Krótko uzasadnij przyczynę zgłoszenia posta
Twoje zgłoszenie zostało przyjęte
Nasi moderatorzy przyjrzą się zgłoszonej przez Ciebie sprawie
Polecane produkty
Dermedic: