Nawigacja:
Noworodek |
Nasze forum dyskusyjne dostępne jest tylko dla zarejestrowanych i zalogowanych użytkowników. Nie trać czasu, zarejestruj się i zaloguj teraz!

Zarejestruj się »
lub
WkrótcemamaFranka
Mama
post napisany:

Od którego tygodnia miałyście spakowana torbę do szpitala? Jestem w 31 i chyba mi już odbija 😂 zaczęłam kompletować wszystko, sprzątać i się martwić, że wielu rzeczy jeszcze nie mam. Czy to syndrom wicia gniazda 🙄

0 0
zgłoś post
do moderacji
Natalia1994
Mama
post napisany:

Ja też już koło 30 miałam spakowana torbę :) ale potem i tak przeglądałam jeszcze kilka razy czy na pewno wszystko jest czy może coś zmienić :)

A to że jestem pedantkom też sprawiło że ciągle miałam posprzątane na wizytę malucha :)

Powodzenia

0 0
zgłoś post
do moderacji
Karpatia
Mama
post napisany:

Jestem babcią, ale aktywnie biorącą udział w życiu dzieci. Wiec podzielę się opinią z trochę innej strony. Wiem, że na początku dzieci bardzo szybko wyrastają z ubranek i tak do 68 cm. nie potrzeba ich za dużo. Poza tym znajomi i rodzina zawsze przyniosą coś na początek a później już jesteś zdana sama na siebie i najbliższych. Można kupić całe paczki ubrań. My korzystamy często z grupy fb Trosiaczki - dziewczyny mają dobre jakościowo rzeczy - i lumpeksów.

Warto jest jednak skompletować nowe prześcieradełka. https://szumisie.pl/wyprawka-dla-maluszka/przescieradla/ - zerknijcie sobie tutaj./  Do gondoli wózka oraz do łożeczka

Pieluszki pierwsza wnuczka tylko Pampers Premium Care druga ma na nie mega uczulenie, a świetnie toleruje lupilu. Kosmetyki z polskiej firmy Derma Baby, teraz dostępnej w Superpharm. U dziewczynek aspiratorek i termometr póki co zbędny bo nie chorowały. Wszystkiego dobrego życzę.

0 0
zgłoś post
do moderacji
KesenaKasia2018
Mama
post napisany:

U mnie aktualnie 31tc i może jestem gotowa dopiero w połowie. Co prawda to druga ciąża więc wiele rzeczy mamy po synku tyłu wózek czy łóżeczko,ale z ubrankami nie jest tak łatwo ,bo tym razem będzie dziewczynka ♥️ ubranka niby są ,ale jeszcze wszystko do prania i prasowania. Myślę ,że max 2 tyg i będę w pełni gotowa na przyjście maluszka ♥️ 

0 0
zgłoś post
do moderacji
laura02
Mama
post napisany:

A czy ktoś z  was ma doświadczenie tak przypadkiem  z firmą  https://skiddou.com/kategoria-produktu/lozeczka-dla-dzieci/  ?  Tak pytam, ponieważ poszukuje też dla swojego dziecka wyprawki i przede wszystkim już wyposażenia do pokoju, bo z tym trochę czekałam...  A tam akurat upatrzyłam sobie chociażby łóżeczko dostawne.

0 0
zgłoś post
do moderacji
Rozalens
Mama
post napisany:

Jakie polecacie pieluchy? Tetra, muślin czy flanela? Czy jeszcze coś innego? Ile szt do wyprawki?

0 0
zgłoś post
do moderacji
Arlettera
Mama
post napisany:

W większości mamy tetrę (ok 15szt.) bo są uniwersalne i sprawdzone od lat ale mamy również kilka flanelowych (może 4), które sprawdzają się np. jako prześcieradła do wózka. Ponadto kupiłam jeden otulacz bambusowy i jestem zakochana w jego wzorze i miękkości. Uważam, że będzie wielofunkcyjny. 

Pieluchy muślinowe są natomiast najdroższe ale równeiż i najlepsze - dobrze jest mieć kilka sztuk;
https://mybasic.pl/blog/muslin-co-to-za-material-jakie-sa-zalety-muslinu.html

Na stronie jest opisany materiał oraz możesz poczytać sobie o jego zaletach. Osobiście bardzo lubię również ubranka z tego materiału. 

0 0
zgłoś post
do moderacji
Zgłoszenie postu do moderacji

Pomóż nam zrozumieć, co się stało

Krótko uzasadnij przyczynę zgłoszenia posta

Zgłoszenie postu do moderacji

Twoje zgłoszenie zostało przyjęte

Nasi moderatorzy przyjrzą się zgłoszonej przez Ciebie sprawie

Polecane produkty
Dermedic:

Kremowy żel do mycia Dermedic Baby