Od którego tygodnia miałyście spakowana torbę do szpitala? Jestem w 31 i chyba mi już odbija 😂 zaczęłam kompletować wszystko, sprzątać i się martwić, że wielu rzeczy jeszcze nie mam. Czy to syndrom wicia gniazda 🙄
Mama
post napisany:

Od którego tygodnia miałyście spakowana torbę do szpitala? Jestem w 31 i chyba mi już odbija 😂 zaczęłam kompletować wszystko, sprzątać i się martwić, że wielu rzeczy jeszcze nie mam. Czy to syndrom wicia gniazda 🙄
Ja też już koło 30 miałam spakowana torbę :) ale potem i tak przeglądałam jeszcze kilka razy czy na pewno wszystko jest czy może coś zmienić :)
A to że jestem pedantkom też sprawiło że ciągle miałam posprzątane na wizytę malucha :)
Powodzenia
Jestem babcią, ale aktywnie biorącą udział w życiu dzieci. Wiec podzielę się opinią z trochę innej strony. Wiem, że na początku dzieci bardzo szybko wyrastają z ubranek i tak do 68 cm. nie potrzeba ich za dużo. Poza tym znajomi i rodzina zawsze przyniosą coś na początek a później już jesteś zdana sama na siebie i najbliższych. Można kupić całe paczki ubrań. My korzystamy często z grupy fb Trosiaczki - dziewczyny mają dobre jakościowo rzeczy - i lumpeksów.
Warto jest jednak skompletować nowe prześcieradełka. https://szumisie.pl/wyprawka-dla-maluszka/przescieradla/ - zerknijcie sobie tutaj./ Do gondoli wózka oraz do łożeczka
Pieluszki pierwsza wnuczka tylko Pampers Premium Care druga ma na nie mega uczulenie, a świetnie toleruje lupilu. Kosmetyki z polskiej firmy Derma Baby, teraz dostępnej w Superpharm. U dziewczynek aspiratorek i termometr póki co zbędny bo nie chorowały. Wszystkiego dobrego życzę.
U mnie aktualnie 31tc i może jestem gotowa dopiero w połowie. Co prawda to druga ciąża więc wiele rzeczy mamy po synku tyłu wózek czy łóżeczko,ale z ubrankami nie jest tak łatwo ,bo tym razem będzie dziewczynka ♥️ ubranka niby są ,ale jeszcze wszystko do prania i prasowania. Myślę ,że max 2 tyg i będę w pełni gotowa na przyjście maluszka ♥️
A czy ktoś z was ma doświadczenie tak przypadkiem z firmą https://skiddou.com/kategoria-produktu/lozeczka-dla-dzieci/ ? Tak pytam, ponieważ poszukuje też dla swojego dziecka wyprawki i przede wszystkim już wyposażenia do pokoju, bo z tym trochę czekałam... A tam akurat upatrzyłam sobie chociażby łóżeczko dostawne.
Jakie polecacie pieluchy? Tetra, muślin czy flanela? Czy jeszcze coś innego? Ile szt do wyprawki?
W większości mamy tetrę (ok 15szt.) bo są uniwersalne i sprawdzone od lat ale mamy również kilka flanelowych (może 4), które sprawdzają się np. jako prześcieradła do wózka. Ponadto kupiłam jeden otulacz bambusowy i jestem zakochana w jego wzorze i miękkości. Uważam, że będzie wielofunkcyjny.
Pieluchy muślinowe są natomiast najdroższe ale równeiż i najlepsze - dobrze jest mieć kilka sztuk;
https://mybasic.pl/blog/muslin-co-to-za-material-jakie-sa-zalety-muslinu.html
Na stronie jest opisany materiał oraz możesz poczytać sobie o jego zaletach. Osobiście bardzo lubię również ubranka z tego materiału.
Pomóż nam zrozumieć, co się stało
Krótko uzasadnij przyczynę zgłoszenia posta
Twoje zgłoszenie zostało przyjęte
Nasi moderatorzy przyjrzą się zgłoszonej przez Ciebie sprawie
Polecane produkty
Dermedic: