Cześć czekam na swoje pierwsze szczęście i mam dylemat jakich kosmetyków użyć do pielęgnacji pupy maluszka i całego ciałka co polecacie z własnego doświadczenia?
Mama
post napisany:

Cześć czekam na swoje pierwsze szczęście i mam dylemat jakich kosmetyków użyć do pielęgnacji pupy maluszka i całego ciałka co polecacie z własnego doświadczenia?
U Nas sprawdziła się maść Alantan plus do pupy, na ewentualne odparzenia alantan dermoline z Wit f, do mycia używamy kremowego żelu z Dermedic baby ewentualnie Oillan. I masło z Dermedica jest rewelacyjne.
Do mycia możesz użyć mydełka dla dzieci, w przeciwieństwie od tych dla doroslych ma ono obojętne ph, ktore nie podrażnia skóry. Super są emolienty najlepiej z apteki, dolewasz troche do wody I to naprawde niewielką ilość. Nie tylko myją ale i nawilżają.
Do pupy najlepiej używałam bephanten lub sudocrem gdy były odparzenia a co wody dawałam emolienty nawilżające
Do pupy bephanten. A do kąpieli płyn z hippa.
Jesli nie ma zadnego odparzenia, to najlepiejnie smarowac niczym. Jesli takowe sie pojawi, mozna uzyc sudocremu np.
Na pieluszkowe zapalenie - clotrimazolum. Do mycia zel z hipp. Nie myc w emolientach jesli nie ma problemu ze skora.
Ja uzywalam kosmetykow Dermedic do wymagajacej skory synka
Na początku używałam emolium do kapania, a do pupy sudocrem i mąka ziemniaczana, teraz do kapiel testujemy różne rzeczy i patrzę jak reaguje skóra dziecka
Do mycia polecam dermedic Żel do mycia bądź emulsja do kąpieli. Do pupki alantan z wit F, bądź jego drozszy zamiennik bephanten. Całe ciałko natłuszczam oliwka bądź masełkiem dermedic.
Ja do mycia używam żelu z dermedic a do pupy maści z musteli :) fajnie też się sprawdza plyn miceralny do przemywania pupki tez z musteli :) ale ogólnie popieram zasadę im mniej tym lepiej.
Pomóż nam zrozumieć, co się stało
Krótko uzasadnij przyczynę zgłoszenia posta
Twoje zgłoszenie zostało przyjęte
Nasi moderatorzy przyjrzą się zgłoszonej przez Ciebie sprawie
Polecane produkty
Dermedic: