Witan co Waszym zdaniem najlepiej sprawdza się na odparzenia u niemowląt?Byłam w sklepie obejrzeć produkty i jest tego cała masa?Podpowiedzcie co u Was się sprawdziło najlepiej?Maść,krem jaką firmę wybrać?
Mama
post napisany:

Witan co Waszym zdaniem najlepiej sprawdza się na odparzenia u niemowląt?Byłam w sklepie obejrzeć produkty i jest tego cała masa?Podpowiedzcie co u Was się sprawdziło najlepiej?Maść,krem jaką firmę wybrać?
U nas próbowaliśmy kilku produktów. Zaczęliśmy od Sudocremu, później Bepanthen, Linomag zwykły, później Linomag z serii Linuś, czy jakoś tak, krem z Babydream, Alantan, krem z Bevola- w Kauflandzie kupiłam, krem z Nivea Baby. Najlepsze okazały się dla nas Linomag i Alantan, ale jak dla mnie za mało wydajne, ciągle musiałam kupować nowe opakowania. Dlatego spróbowałam kremu z Nivea Baby i przy nim pozostałam do dzisiaj. Opakowanie wystarcza na długo i zapobiega odparzeniom. Pozostałe preparaty nie zdały u nas egzaminu.
Myślę, że nie warto tak do końca sugerować się opinią innych, ponieważ dzieci są różne i każde może inaczej reagować na dany produkt. Trzeba szukać najlepszego dla siebie metodą prób i błędów, tak jak to było w naszym przypadku. Bo niekoniecznie produkt, który sprawdził się u kogoś, będzie skuteczny także u nas.
Nie każde odparzenie zmienia się w pieluszkowe zapalenie skóry. Ale każde boli, a to z kolei może sprawić, że przez kilka nocy z rzędu ani ty, ani dziecko nie zmrużycie oka. Na szczęście dolegliwościom tym można zapobiec, wystarczy przestrzegać podstawowych zasad higieny.
My na co dzień uzywamy zamiennie Linomaga i masła z Dermedicu. W przypadku dużych odparzeń, które pojawiły się po rotawirusie i były konsultowane z pediatrą stosowalismy między innymi maść pięciornikową i clotrimazolum.
My tez używaliśmy na początku sudocrem, później bephanten ale najszybciej pomógł linomag. Teraz do codziennej pielęgnacji używamy kremu F18 dla niemowląt z witaminą F, a jak czasem pojawia sie odparzenie to ratujemy sie linomagiem. Tak nam poleciła farmaceutka i u nas sie sprawdza ten sposób.
Ja polecam najbardziej sudocrem, bebhanten i bebydream. To moje 3 ulubione i moim zdaniem najlepsze. Ale czy Twojemu maluszkowi też to pomoże to nie wiem. Każde dziecko jest inne i tak naprawdę ciężko czasami utrafic, który będzie odpowiedni dla naszego dziecka.
Nie ma co sugerowac sie opinia innych, bo kazde dziexko bedzie inaczej reagowalo na dany produkt.. Z poczatku na odparzenia mialam sudocrem, ale w ogole sie nie sprawdził tak samo jak i maka, jeszcze bardziej wszystko pogarszaly. Kolezanka polecila clotrimazolum, przeszlo od razu. Do tego zmienilam pampersy, bo firmowe odparzaly. Teraz jak zdarzy sie jakies odparzenie to uzywamy sudocremu badz kremu z musteli
Na czas odparzenia najlepiej nie używać wilgotnych chusteczek a przemywać pupę czysta wodą i używałam też tornentiolu tak zalecala mi belgijska położna i naprawdę pomogło. Chociaz uciążliwe było bieganie do łazienki co raz pod kran ale czego to nie robi się dla swojego dziecka aby było jak najlepiej.
Ja na odparzenia u synka używałam sudocrem i wtedy nie używałam chusteczek nawilżających tylko myłam pupcie zwykła woda bo chusteczki też mogą pogorszyć sprawe, teraz u córki na codzień używam kremu f18 i nie była jeszcze odparzona
Pomóż nam zrozumieć, co się stało
Krótko uzasadnij przyczynę zgłoszenia posta
Twoje zgłoszenie zostało przyjęte
Nasi moderatorzy przyjrzą się zgłoszonej przez Ciebie sprawie
Polecane produkty
Dermedic: