Nawigacja:
Mama |
Nasze forum dyskusyjne dostępne jest tylko dla zarejestrowanych i zalogowanych użytkowników. Nie trać czasu, zarejestruj się i zaloguj teraz!

Zarejestruj się »
lub
Ewcia1858
Mama
post napisany:

Miałyście depresję poporodowa ? Jak długo trwała j co Wam dolegalo ?

0 0
zgłoś post
do moderacji
Anulek
Mama
post napisany:

Nazwała bym to przygnebieniem po porodzie. Człowiekowi wydaje sie że jest beznadziejny. Wowczas ważne jest wsparcie najbliższych. Polecam zażywać kompleks witamin w tym magnez. Dużo wychodzić z domu i rozmawiać, udać się na małe przyjemności.

2 0
zgłoś post
do moderacji
Malwina
Mama
post napisany:

Depresji nie miałam, ale pobyt w szpitalu był zalany łzami. Bo nie wiem czemu mała płacze, bo nie je, bo ulewa, bo nie odbija. Całe szczęście mój mąż ratował sytuację i po 3 dniach już mi przeszło

1 0
zgłoś post
do moderacji
Karolina
Mama
post napisany:

Depresji nie miałam za to bardzo duże wachania nastrojów z przewagą znaczną tych placzliwych. Wiązało się to przede wszystkim ze zmeczeniem strachem bezsilnoscia - mały miał okropne kolki i dużo płakał. Odpoczynek pomagał wsparcie męża ale tylko na chwilę. Mały przestał mieć kolki i już było znacznie lepiej.

0 0
zgłoś post
do moderacji
mloda mama
Mama
post napisany:

Mnie dopadl Baby blues. Chyba bylam bardziej na to podatna jeszcze przez problemy z tarczyca, ktore potrafia utrudnic życie. Ciagla niechec do wszystkiego, smutek, placz bez powodu. Na szczęście juz jest dobrze ale troche mi zajelo ddojscie do siebie.

2 0
zgłoś post
do moderacji
Marti128
Mama
post napisany:

Depresji nie miałam, ale do tej pory są dni że nic mi się nie chce, czuję się beznadziejna i bezsilna z powodu kolek synka i jego niechęci do spania na plecach. Najchętniej wisiał by na mnie albo na mężu, cały czas jestem uziemiona bo śpi na rękach. 

1 0
zgłoś post
do moderacji
Mlodamama92
Mama
post napisany:

Depresji nie mialam, ale mialam tzw baby blues, to jest zupelnie co innego. Mialam czasami wszystkiego dosc i chcialam swietego spokoju. Denerwowalo mnie to, ze kazdy czegos ode mnie wymagal. A zrob to, zrob tamto. Ciezko bylo zrozumiec, ze jestem po meczacym porodzie i chcialabym odpoczac, dojsc do siebie. Nie mialam czasem sily zeby sie dzieckiem zajac, bo nie wiedzialam czego ono chce. 

0 0
zgłoś post
do moderacji
Nikos90
Mama
post napisany:

Depresji raczej nie miałam tylko raczej baby blues. Przez ten miesiąc co karmiłam to jie wiedziałam co się ze mną dzieje. Nie miałam siły na nic,mały cały czas prawie na cycu,spałam może 2 godziny w ciągu doby.Płakać mi się chciało z tego wszystkiego,byłam tak zestresowana,że straciłam pokarm. Mąż bardzo mnie wspierał i to dało mi siły z tym wszystkim się uporać.

0 0
zgłoś post
do moderacji
Kasieek2104
Mama
post napisany:

Czułam się beznadziejna. Brzydka. Nikomu nie potrzebna i nie kochana.. Stało się tak kilka dni po powrocie ze szpitala. Dopadł mnie mega dół. Było mi bardzo smutno, non stop praktycznie płakałam. Potrzebowałam wtedy bardzo bliskości partnera, ciepłych słów, wsparcia. A zarazem tak mnie irytowal, że chciałam żeby zniknął mi z oczu. Wiem, że to jest sprzeczne, ale takie wahania nastrojów miałam. Minęło mi to po ok 2-3 tygodniach. 

0 0
zgłoś post
do moderacji
Mama K
Mama
post napisany:

Niestety miałam depresję. Utrzymywała się kilka miesięcy. Ciągle niezadowolenie, smutek i brak pomocy sprawiło że cały czas prawie płakałam i na nic nie miałam ochoty a na spacery wychodziłam z przymusu bardziej ze względu na zdrowie dziecka. Bardzo ważne w takich sytuacjach jest wsparcie bliskiej nam osoby jeśli tego nie ma to depresja się nasila.

0 0
zgłoś post
do moderacji
Zgłoszenie postu do moderacji

Pomóż nam zrozumieć, co się stało

Krótko uzasadnij przyczynę zgłoszenia posta

Zgłoszenie postu do moderacji

Twoje zgłoszenie zostało przyjęte

Nasi moderatorzy przyjrzą się zgłoszonej przez Ciebie sprawie

Polecane produkty
Dermedic:

Lekki balsam do ciała Dermedic Baby