Nawigacja:
Mama |
Nasze forum dyskusyjne dostępne jest tylko dla zarejestrowanych i zalogowanych użytkowników. Nie trać czasu, zarejestruj się i zaloguj teraz!

Zarejestruj się »
lub
wertasa
Mama
post napisany:

Witam, Czerwone plamy na twarzy (czoło, poliki, szyja) smarowane dermotopic 7dni wygojone rewelacja aczkolwiek zmienił się koloryt skóry, miejsca smarowane bledsze. Kilka dni dobrze i znowu to samo czerwone placki się pojawiają na twarzy i mam wrażenie że jest ich więcej. Kuracja od nowa? miał tak ktoś może?

0 0
zgłoś post
do moderacji
Karpatia
Mama
post napisany:

Jeśli diagnozowane było AZS, to dermitopic niestety nie wyleczy z choroby jako takiej, więc jest szansa że się pojawiają nowe zmiany od nowa jak tylko odstawi się maść. Lekarze zalecają, żeby stosować tzw. terapię proaktywną - czyli po takim okresie stosowania codziennego próbujemy stosować raz na 2 dni, jak się później uda to raz na 3, niektórzy z powodzeniem dochodzą do 1x w tygodniu a w resztę dni radzą sobie z samymi emolientami. Ja osobiście nie miałam odbarwień, a jak biała skóra to bardziej dlatego, że zaleczone miejsca się złuszczały. U mnie jeśli chodzi o pielęgnację znacznie lepiej sprawdzały się kosmetyki z serii Atopicin: https://verdelab.pl/kategoria-produktu/problemy-skorne/atopowe-zapalenie-skory/ Zerknij sobie na na nie na tej stronie. 

0 0
zgłoś post
do moderacji
Zgłoszenie postu do moderacji

Pomóż nam zrozumieć, co się stało

Krótko uzasadnij przyczynę zgłoszenia posta

Zgłoszenie postu do moderacji

Twoje zgłoszenie zostało przyjęte

Nasi moderatorzy przyjrzą się zgłoszonej przez Ciebie sprawie

Polecane produkty
Dermedic:

Kremowy żel do mycia Dermedic Baby