Nawigacja:
Mama |
Nasze forum dyskusyjne dostępne jest tylko dla zarejestrowanych i zalogowanych użytkowników. Nie trać czasu, zarejestruj się i zaloguj teraz!

Zarejestruj się »
lub
secrets22
Mama
post napisany:

Dziewczyny jak jest u was, ja karmie piersią dodarkowo ściągam laktatorem mleko, mam bliźniaki nie zawsze najadając się ssać piers bo nauczyli się pic z butelki i tak oto mam więcej pracy z karmieniem. Od paru dni zauwalazylam ze zaczynaja mi pękać brodawki, czy macie jakieś sposoby żeby to złagodzić. Smaruje jak dotąd swoim mlekiem.

0 0
zgłoś post
do moderacji
Disney
Mama
post napisany:

Na bolace piersi mi pomogl zimny oklad albo chłodna kąpiel i noszenie wygodnego stanika. Czy ktoś z was ma jeszcze taki problem? Co zrobiliście,żeby was piersi nie bolały podczas laktacji i karmienia dzieci piersią?

0 0
zgłoś post
do moderacji
michelle27
Mama
post napisany:

Jeśli masz popękane brodawki, koniecznie powinnaś używać maści z lanoliną. Mnie jak bolały i miałam je mocno podrażnione to maść działała super. Po paru dniach czułam się bardzo komfortowo przy karmieniu a to jest bardzo ważne.

0 0
zgłoś post
do moderacji
Kasia B.
Mama
post napisany:

Polecam stosować: swoje mleko, maść z lanolina, przemywanie solą fizjologiczną i wietrzenie. A poza tym porada doradcy laktacyjnego - jeśli to nie są pierwsze dni karmienia to już raczej nie powinny pękać. Na pewno pomoże :) 

0 0
zgłoś post
do moderacji
Juju
Mama
post napisany:

Mi pomagała maść Maltan :) po kilku dniach było już lepiej. Możesz też użyć silikonowych nakładek (do kupienia np w aptece), używałam ich jak było bardzo źle, wtedy dziecko nie uszkadzalo dalej brodawek i szybciej się goilo. Tylko nie każdemu dziecku pasuje taki sposób...

0 0
zgłoś post
do moderacji
Aneczkaa006
Mama
post napisany:

Przez pierwszy miesiąc karmiłam piersią. W szpitalu córeczka poraniła mi brodawki bo nie potrafiła dobrze chwytać dodatkowo jedna miałam spłaszczona. Smarowalam lanolina ale nie pomogło. Jedynie co pomogło to moje mleko.. no i oczywiście wietrzenie

0 0
zgłoś post
do moderacji
leksik1
Mama
post napisany:

Też słyszałam, że własne mleko i wietrzenie i czas są najlepszym rozwiązaniem. Moja siostra chodziła zupełnie wyrozbierana gdy miała problem. Ale nie odstawiła wtedy synka od piersi. Podobno trzeba mimo bólu karmić dalej. 

0 0
zgłoś post
do moderacji
Alek.K
Mama
post napisany:

Jeżeli masc to tylko czysta lanolina lub kolagen w żelu. Ale ważne jest prawidłowe przystawiwnie dziecka do piersi i tu polecam położna laktacyjna. Jeżeli uda się w krótkim czasie złagodzić ból to dziecko źle przystawiane do karmienia będzie znowu podraznialo brodawki. 

0 0
zgłoś post
do moderacji
Monia1407
Mama
post napisany:

Mi też pomogła maść Maltan, już na drugi dzień czułam poprawę. Jest to maść bezpieczna dla dziecka od 1 dnia życia. Można ją stosować również przed porodem, natłuszczajac i przygotowując skutki do karmienia. 

0 0
zgłoś post
do moderacji
Justyna86
Mama
post napisany:

Brodawki bardzo często natluszczać jakąś mascia najlepiej taka której przed karmieniem nie trzeba zmywac (dla wygody mamy) . Myć tylko woda, żeby nie wysusza jeszcze dodatkowo. Używać do karmienia nakładek silikonowych które pomogą w gojeniu . ran

0 0
zgłoś post
do moderacji
Zgłoszenie postu do moderacji

Pomóż nam zrozumieć, co się stało

Krótko uzasadnij przyczynę zgłoszenia posta

Zgłoszenie postu do moderacji

Twoje zgłoszenie zostało przyjęte

Nasi moderatorzy przyjrzą się zgłoszonej przez Ciebie sprawie

Polecane produkty
Dermedic:

Kremowy żel do mycia Dermedic Baby