Nawigacja:
Dziecko |
Nasze forum dyskusyjne dostępne jest tylko dla zarejestrowanych i zalogowanych użytkowników. Nie trać czasu, zarejestruj się i zaloguj teraz!

Zarejestruj się »
lub
Anett
Mama
post napisany:

Czy ktoś może ma, jak z nim pracować? Dziecko mojej przyjaciółki osttanio dostało taką diagnozę. Jest troszkę załamana. Staram sie ją podtrzymać na duchu, pracy wiele przed nią, ale ie jest to jeszcze koniec świata. Może ma ktoś jakieś doświadczenia?

0 0
zgłoś post
do moderacji
Mlodamama92
Mama
post napisany:

Slyszal o tej chorobie, ale nie wiem dokladnie co to jest i czym sie ona objawia. Domyslam sie, ze pewnie jest to cos na tle psychicznym itd. Najlepiej bedzie jesli pojdzie do lekarza, psychologa. Oni sir na tym znaja wiec powiedza jak obchodzic sie z takim dzieckiem. 

0 0
zgłoś post
do moderacji
Paulina
Mama
post napisany:

Zespół Aspargera jest łagodniejszą odmianą autyzmu. Akurat w szkole mojej córki jest chłopiec z tym zespołem. Widać że zachwuje się inaczej ale mają dodatkowego opiekuna w szkole dla niego ponieważ nauczyciele ciężko mieliby nad nią zapanować miejąc jeszcze całą klasę. Odpowiednie podejście i pomóc osób znających się na czym polega to schorzenie napewno pomoże. Jedno jest pewne to nie wyrok i można nad tym zapanować.

0 0
zgłoś post
do moderacji
Mama H&F
Mama
post napisany:

Mi osobiście serce się kraja jak słyszę o tych chorobach ciężko jest dla matki nauczyć się żyć z dzieckiem z tą choroba  też wiem że miłość matki napewno jej doda siły,  u nas na osiedlu jest taki chłopczyk ciężko ma się zaprzyjaźnić z innymi dziećmi. Potrzeba bardzo dużo pracy nad chorym dzieckiem

0 0
zgłoś post
do moderacji
Ewelina 26
Mama
post napisany:

Rodzice chorego dziecka powinni dostać przede wszystkim wsparcie i specjalistyczna pomoc a z tym niestety w naszym kraju bywa różnie. Dlatego dobrze ze wspierasz przyjaciółkę. Przede wszystkim nie izolujcie chorego dziecka od otoczenia bo to najgorsze moim zdaniem co można zrobić wtakiej sytuacji. 

0 0
zgłoś post
do moderacji
MamaOliwierka
Mama
post napisany:

Też słyszałam,że zespół Aspergera to odmiana autyzmu.Bardzo współczuję.Domyslam,się jak musi być jej ciężko.Ale ważne jest aby dziecko mialo specjalistyczną pomoc i wsparcie.Im szybciej została postawiona diagnoza tym bardziej można pomóc dziecku.

0 0
zgłoś post
do moderacji
Emilia Wakulinska
Mama
post napisany:

Z choroba Aspargera nie mialam stycznosci, ale z autyzmem juz tak. W rodzinie mojego meza sa az 3 przypadki autyzmu u dzieci. Kazde dziecko przechodzi ta chorobe inaczej. Dziewczynka 6 lat nic nie mowi, a no chlopiec 4 lata pomimo autyzmu ladnie mowi i powoli zaczyna mu sie troche cofac. Chodza do specjalnych szkol. 

0 0
zgłoś post
do moderacji
Magda010
Mama
post napisany:

dokaldnie to nie koniec swiata. moja siostra jest pedagogiem specjalnym i mowila ze te dzici to mali geniusze ze maja problem z emocjami i ich okazywaniem ale inteligencja pobijaja nie jednego rowiesnika. terapia zrobi swoje jesli jedzie uczeszczal i da sobie rade w zyciu 

0 0
zgłoś post
do moderacji
Marta09111
Mama
post napisany:

Mój szwagier jest nauczycielem uniego w szkole był chłopiec który chorował na to inaczej się zachowywał Przeszkadzal na lekcji nie umiał się skupić był gdzies zawsze zboku ale był mądrym dzieckiem ponoć właśnie takie dzieci są mądre i mogą zagiac nie jednego zdrowego ucznia wydaje mi się że są gorsze choroby i zawsze mogłobyc gorzej wiadomo każdy rodzic przeżywa chorobę dziecka jaka by nie była 

0 0
zgłoś post
do moderacji
Jeczesia
Blogerka
post napisany:

Gdy moja siostra robila oligofrenopedagogike mialam styczność z wieloma dziexmi z Aspergerem. Sa to dsieci wycofane i czesto nieco cofniege w rozwoju. Zamkniete emocjonalnie. Podstawa jest opieka psychologixzna nie tylko dziecka ale i mamy, ponieważ musi nauczyc sie "pracowsc " z yakim dzieckiem

0 0
zgłoś post
do moderacji
Zgłoszenie postu do moderacji

Pomóż nam zrozumieć, co się stało

Krótko uzasadnij przyczynę zgłoszenia posta

Zgłoszenie postu do moderacji

Twoje zgłoszenie zostało przyjęte

Nasi moderatorzy przyjrzą się zgłoszonej przez Ciebie sprawie

Polecane produkty
Dermedic:

Kremowy żel do mycia Dermedic Baby