Nawigacja:
Dziecko |
Nasze forum dyskusyjne dostępne jest tylko dla zarejestrowanych i zalogowanych użytkowników. Nie trać czasu, zarejestruj się i zaloguj teraz!

Zarejestruj się »
lub
kasiamaria
Mama
post napisany:

czy miała któraś mama tak że dziecko cały czas ssało paluszek. jak odzwyczaić dziecko od tego macie jakieś sposoby które pomogły,

0 0
zgłoś post
do moderacji
kasiamaria
Mama
post napisany:

ja jakoś nie mogę znależć sposobu. próbowalismy tym niby lakier gorzki paluszek i nic. posmarowalismy paluszek musztarda i tez nic. posypalismy sola i tez nic moze macie inne sposoby

0 0
zgłoś post
do moderacji
Paulina
Mama
post napisany:

Niestety ale ciężko jest oduczyć dziecko ssaania palcy. Moje dzieci akurat nigdy nie ssały palcy więc nie bardzo wiem jak mogę pomóc w tej kwestii. Czasem jednak lepiej jak dziecko ma smoczek bo można go później odebrać a palce są zawsze w zasięgu.

0 0
zgłoś post
do moderacji
N
Mama
post napisany:

To chyba poprosi musi przyjść z czasem. U nas mała wkłada rączki do buzi i ssie ale narazie jej w tym nie przeszkadzam. Mam nadzieję że jak trochę podrośnie to sama się oduczy. Tak przynajmniej było u mojej siostry. 

0 0
zgłoś post
do moderacji
Nikos90
Mama
post napisany:

Mojemu synkowi czasami się zdarza coś takiego robić ale to chyba bardziej dlatego,że gdzieś mu się zadarł paznokieć i mu przeszkadza. Obcinam mu paznokcie jak śpi tylko bo inaczej nie da więc czasami dobrze to może mi nie wyjść i stąd wkładanie paluszków. Może zobacz czy po prostu paznokieć jej nie uwiera.

0 0
zgłoś post
do moderacji
Mama w męskim świecie
Mama
post napisany:

Poprostu to musi przejść dziecku samo każde dziecko jest inne jedno ssa paluszki krócej drugie dłużej. Mój synek ma prawie pięć miesięcy i nie ma dnia by nie ssał paluszków teraz gdy dziąsła swędzą to już wogóle musi to minąć samo :)

0 0
zgłoś post
do moderacji
Kici86
Mama
post napisany:

Ja dzisiaj zauważyłam, że mój maluszek ssie kciuka, jak śpi. Myślę, ze kiedyś mu to samo przejdzie i nie będzie ssać kciuka. Aczkolwiek muszę się temu przypatrzeć, bo być może był to jednorazowy incydent. Pozostała mi jedynie obserwacja.

0 0
zgłoś post
do moderacji
Paulina
Mama
post napisany:

Czasami lepiej jest jak dziecko ssie smoczek niż kciuka. A w jakim wieku jest dziecko? Bo może jeśli jest malutkie to może warto spróbować wymienić paluszek na smoczek. Bo później będzie ciężko wkońcu palce są zawsze w zasięgu.

0 0
zgłoś post
do moderacji
Marta
Mama
post napisany:

Mój maluszek też ssal palca a wiem że to kiepska sprawa więc kupiłam smoczek i chodzić trochę to trwało to się nie poddawalam i jak zasypial i ssal palca to dawałam mu smoczek czasem po 10 razy w nocy ale w końcu się udało i o paluszku zapomniał uważam że lepszy jest smoczek niż ssanie palca 

0 0
zgłoś post
do moderacji
TataDziecka
Tata
post napisany:

Trudna sprawa z tym palcem. Myślę że należy caly czas wyjmować palce z buzi do skutku aż samo się odzwyczaji. Może to jakiś sposób. Można spróbować. Może pomoże. Tylko wiadomo trzeba systematyczności i rutyny.

0 0
zgłoś post
do moderacji
Zgłoszenie postu do moderacji

Pomóż nam zrozumieć, co się stało

Krótko uzasadnij przyczynę zgłoszenia posta

Zgłoszenie postu do moderacji

Twoje zgłoszenie zostało przyjęte

Nasi moderatorzy przyjrzą się zgłoszonej przez Ciebie sprawie

Polecane produkty
Dermedic:

Kremowy żel do mycia Dermedic Baby