Czy mogę na codzień używać do kąpieli emolient? Czy jest on raczej przeznaczony do skóry problematycznej. Położne polecały go dla noworodków a moja dzidzia ma już 5 miesięcy.
Mama
post napisany:

Czy mogę na codzień używać do kąpieli emolient? Czy jest on raczej przeznaczony do skóry problematycznej. Położne polecały go dla noworodków a moja dzidzia ma już 5 miesięcy.
Używam emolium. Lubię skórę synka po nim. Nie wymaga dodatkowego nawilżania
Używam od samego początku emolientów do kąpieli i nie mieliśmy nigdy jakiś problemów ze skórą. Uważam że emolienty są zdrowsze niż zwykły płyn do kąpieli.
Bez obaw możesz je stosować codziennie. Skóra po nich jest odżywiona a ty jesteś pewna że dajesz dziecku wszystko co najlepsze.
Bez problemu można używać na co dzień emolientów do kąpiel.
My do 8 miesiąca uzywalismy tylko emolium do kąpania i smarowania :)
Ja uzywalam emolientow, potem przeszlam na zwykle kosmetyki dla dzieci. No i się zaczelo, czerwone plamki na ciele. Konsultowalosmy to Lekarzem, wszystko na szczęście zeszlo. Wrocilam do emoloentow i znowu skora jest ladna.
Myślę że można ponieważ emolienty nie tylko pomagają w problemach skórnych ale również zapobiegają ☺ są dobre na każdy rodzaj skóry nie tylko te problematyczne☺
Jak najbardziej można.
My na początku używaliśmy. Ale teraz używamy hippa też nam przypadł do gustu.
Pomóż nam zrozumieć, co się stało
Krótko uzasadnij przyczynę zgłoszenia posta
Twoje zgłoszenie zostało przyjęte
Nasi moderatorzy przyjrzą się zgłoszonej przez Ciebie sprawie
Polecane produkty
Dermedic: