Nawigacja:
Dziecko |
Nasze forum dyskusyjne dostępne jest tylko dla zarejestrowanych i zalogowanych użytkowników. Nie trać czasu, zarejestruj się i zaloguj teraz!

Zarejestruj się »
lub
Ewelina 26
Mama
post napisany:

Przeglądając to jak i inne fora dochodzę do wniosku że zdaniem wielu rodziców najlepsze zabawki dla dzieci to te znanych firm, te bardzo drogie, i obowiązkowo interaktywne oraz edukacyjne. Ja natomiast uważam że im.prostsza zabawka tym lepsza (bez tych wszystkich melodyjek, swiatelek itp urozmaicen). Może warto sięgnąć po zabawki naszego dzieciństwa i nimi zainteresować zwłaszcza te najmłodsze dzieci? Podzielcie się swoją opinią w tym temacie

0 0
zgłoś post
do moderacji
Osamagda
Mama
post napisany:

Ewelina26 wydaje mi sie ze duzo zalezy od wieku dziecka i tego  z czym miało do tej pory styczność, dla tych najmłodszych pewnie tak jak piszesz najlepiej sprawdziłyby sie te najprostsze zabawki, ale juz dla 3 latka, który bawił sie zabawkami interaktywnymi pewnie te prostsze nie będą juz sprawiały tyle frajdy. Kolejna strona medalu to to że rodzice czesto nie zwracaja uwagi dla jakiego przedziału wiekowego zabawka jest przeznaczona, np samochód zdalnie sterowany przeznaczony dla 6latka trafia w rece 3latka, który nie wie za bardzo jak sie takim sprzetem obsługiwac. 

0 0
zgłoś post
do moderacji
Monikalul
Mama
post napisany:

dzisiaj jest przeprowadzanych wiele testów na zabawkach. Warto sprawdzić czy dana zabawka posiada atesty bezpieczeństwa i od jakiego wieku może być używana. Warto zobaczyć, czy nie ma zbyt wielu drobnych elementów.

0 0
zgłoś post
do moderacji
Mlodamama92
Mama
post napisany:

Uwazam, ze kazda zabawka jest dobra dla dziecka. Czy to interaktywna, edukacyjna czy zwykly pluszak. Corka ma duzo zabawek, kilka grajacych, edukacyjnych, klocki, kubki i mnostwo pluszakow. Bawi sie tym czym chce,a ja jej w niczym nie ograniczam. Ostatnimi czasy polubila pilke. 

0 0
zgłoś post
do moderacji
Joanna 1993
Mama
post napisany:

A ja uważam, że wszystko zależy od dziecka. Niektóre lubią tego typu zabawki i potrafią godzinami się takimi bawić, a innych wcale nie interesują. Wiem to na przykładzie swojego dziecka. Nigdy nie interesowały go zabawki, które są edukacyjne, interaktywne i drogie. Dla niego tylko przedmioty codziennego użytku są zabawkami, przy których potrafi się zabawić dłużej. Wszystkie inne są tylko na chwilę. A kiedy odwiedza nas czasami znajoma, której dziecko jest dwa miesiące starsze od mojego od razu można dostrzec różnicę. Uwielbia wszelkie grające zabawki, najlepiej świecące, chodzące. Im więcej dodatkowych funkcji, tym lepiej. 

0 0
zgłoś post
do moderacji
Monikalul
Mama
post napisany:

Warto aby zabawki wnosiły coś w życie dziecka, były dla niego bezpieczne. By uczyły dziecko, by dziecko mogło czegoś doświadczyć, bardziej poznać świat. Dzisiaj dziecko sporo się uczy poprzez obserwację, zrzucanie, przekładanie przedmiotów.

0 0
zgłoś post
do moderacji
MamaElf
Mama
post napisany:

Moje dziecko mimo stosu zabawek tej drogiej firmy jak i tych "normalnych" cenowo, jest na etapie robienia min i słuchania głupich dźwięków wydawanych przez mamę  I na moje nieszczęście zabawki jakie by nie były jej nie interesują 

0 0
zgłoś post
do moderacji
Malwina
Mama
post napisany:

Ja uważam, że do zabawek należy podejść z rozsądkiem. Przez zabawę dziecko się uczy, więc duży plus dla wartiościowych zabawek edukacyjnych. Dla mnie cena czy marka nie grają roli jeśli widzę że zabawka jest dobra.

0 0
zgłoś post
do moderacji
Kici86
Mama
post napisany:

Kupując zabawkę dla dziecka to zwracam uwagę na cenę i sama zabawkę. Zastanawiam się wtedy czy dana zabawka jest warta swej ceny. Nie kieruje się znana firma ale przede wszystkim tym czy moje dziecko będzie się nią bawić. Nie jest sztuką wydac kilka stów na zabawkę ale istotne jest to że dziecko będzie się nią bawić.

0 0
zgłoś post
do moderacji
LiviaSilva
Mama
post napisany:

Dla niemowlaka mam zabawki kontrastowe mały je bardzo lubi. Mamy też zwykłe pluszaki z różnych sklepów. Oczywiście sami sprawdzamy czy zabawka jest cała, czy nie ma drobnych odpadających elementów. Marka i sklep noe jest ważna. Jakosc materiały sposób wykonania...nawet w markowych sklepach trafia się chińskie badziewie

0 0
zgłoś post
do moderacji
Zgłoszenie postu do moderacji

Pomóż nam zrozumieć, co się stało

Krótko uzasadnij przyczynę zgłoszenia posta

Zgłoszenie postu do moderacji

Twoje zgłoszenie zostało przyjęte

Nasi moderatorzy przyjrzą się zgłoszonej przez Ciebie sprawie

Polecane produkty
Dermedic:

Nawilżająco-kojący krem uzupełniający lipidy Dermedic Baby