Nawigacja:
Ciąża i poród |
Nasze forum dyskusyjne dostępne jest tylko dla zarejestrowanych i zalogowanych użytkowników. Nie trać czasu, zarejestruj się i zaloguj teraz!

Zarejestruj się »
lub
Iwonka9077
Mama
post napisany:

Jak długo same w ciąży prowadziłyście samochód? I czy zapinałyście pasy? Albo czy może miałyście specjalne adaprety do pasów bezpieczeństwa dla kobiet w ciąży? Ja dużo nie jeździłam, do czasu do kiedy pracowałam potem już nie i bałam się trochę bo właśnie nie miałam tych adapterów i nie zapinałam pasów.

0 0
zgłoś post
do moderacji
PatrycjaMB
Farmaceutka
post napisany:

Ja jeździłam codziennie do pracy do 9 miesiąca ciąży, natomiast w 9 miesiącu już trochę mniej, sporadycznie i na krótsze odcinki. Jeżeli chodzi o pasy to zawsze miałam zapięte, do samego końca nawet jak mąż mnie do szpitala wiózł. Nie ważne czy długi czy krótki odcinek trasy to był. Nie przeszkadzał mi pas, zapinalam go tak żeby  było mi wygodnie i nie uciskał mnie. Adapterów nie używałam bo dla mnie były bez sensu, bo w razie kolizji taki sam ucisk byłby jak przy samym pasie. Poza tym bez pasów bym się bała bo wtedy już żadnej ochrony nie ma. 

0 0
zgłoś post
do moderacji
Osamagda
Mama
post napisany:

Na początku ciąży jeździłam praktycznie codziennie, do pracy przez autostradę, co z perspektywy czasu nie wydaje się do końca mądre, ze zwględu na moje dolegliwości. Później niestety miałam problemy z omdleniami, więc wogóle nie wsiadałam za kółko, żeby dojechać do lekarza musiałam liczyć na pomoc bliskich.

0 0
zgłoś post
do moderacji
evli2
Mama
post napisany:

Ja całą ciążę jeździłam samochodem- brzucha nie miałam wielkiego, więc nie było problemu. Wiadomo jak jechaliśmy razem z mężem to on prowadził, ale jak musiałam sam gdzieś pojechać- a mieszkam na wsi, więc wszędzie daleko, to jechałam sama.

0 0
zgłoś post
do moderacji
moNika88
Mama
post napisany:

Ja jako kierowca nie jeżdżę już od 4 miesiąca. Jako pasażer jeżdżę do dnia dzisiejszego. A obecnie jestem w 32 tygodniu ciąży. Zawsze zapoznałam pasy i dalej zamierzam to robić dla bezpieczeństwa swojego i dzieciątka.

0 0
zgłoś post
do moderacji
Joanna 1993
Mama
post napisany:

Do końca ciąży prowadziłam samochód i nie używałam adapterow, tylko zapinałam pas. Mozna go tak ułożyć, żeby nie uciskał brzucha, więc nie ma z nim problemu. Jeżeli nie ma żadnych większych dolegliwości podczas ciąży, po co rezygnować z jazdy samochodem. Nie zawsze przecież mamy obok siebie kogoś, kto mógłby nas gdzieś zawieźć w razie potrzeby.

0 0
zgłoś post
do moderacji
Zajac
Mama
post napisany:

Ja jak narazie jeżdżę cały czas. Mój mąż mi powiedział że pasy mam mieć cały czas zapiete z tego względu że jak poduszki wystrzela A nie są one pasów to nic mi nie pomoże tylko mnie jeszcze zabija. Także chyba w takim stanie trzeba się poświęcić. Nawet jak pas uciska.

0 0
zgłoś post
do moderacji
Aleksandra 96
Mama
post napisany:

Na początku jeździłam codziennie do pracy albo na zakupy do 5 miesiąca. Pasy zapinałam jako kierowca i jako pasażer.                                                                                                                                                                                                                             

0 0
zgłoś post
do moderacji
Maleńka94
Mama
post napisany:

Jeździłam w ciąży w zapiętych pasach do końca.Poprostu pasy ustawiam tak żeby mnie nie uciskaly, nie używałam adapterow mimo że maz proponował kupic.W 6 mies ciąży wybraliśmy się nad morze na tydzień, pojechaliśmy samochodem a mamy prawie 400km i żeby pomóc mężowi zamienalismy się po 200km.Do 9 mies jeździłam samochodem po lżejsze zakupy, czy do rodziny żeby tylko nie nudzić się sama w domu jak maz w pracy.Czulam się dobrze cała ciaze i lubię jeździć więc nie mialam z tym problemu.

0 0
zgłoś post
do moderacji
Mama H&F
Mama
post napisany:

Ja w ciąży pierwszej bardzo dużo jeździłam samochodem ale nie zapisałam pasów bezpieczeństwa, niestety druga ciąża była zagrożona więc nie mogłam prowadzić samochód bo później miałam bóle i krwawienia więc miałam zakaz

0 0
zgłoś post
do moderacji
Zgłoszenie postu do moderacji

Pomóż nam zrozumieć, co się stało

Krótko uzasadnij przyczynę zgłoszenia posta

Zgłoszenie postu do moderacji

Twoje zgłoszenie zostało przyjęte

Nasi moderatorzy przyjrzą się zgłoszonej przez Ciebie sprawie

Polecane produkty
Dermedic:

Kremowy żel do mycia Dermedic Baby