Nawigacja:
Ciąża i poród |
Nasze forum dyskusyjne dostępne jest tylko dla zarejestrowanych i zalogowanych użytkowników. Nie trać czasu, zarejestruj się i zaloguj teraz!

Zarejestruj się »
lub
moNika88
Mama
post napisany:

Drogie Mamusie, korzystaliście z porad lekarza stomatologa? Jakieś leczenie ząbków? Mnie właśnie jedynka pękła na pół i upsss muszę jutro ogarnąć lekarza stomatologa. Ale się boje. Bo jednak jestem w ciąży. Co wolno a czego nie wykonać u stomatologa?

0 0
zgłoś post
do moderacji
Anulek
Mama
post napisany:

Będąc w ciąży nie można wykonywać zdjęć rentgenowskich. Lekarz przed każdym zdjęciem powinien spytać pacjetke czy jest w ciąży. W moim przypadku również znieczulenie było niewskazane. Więc gdy robiłam zęby to bez niczego.

0 0
zgłoś post
do moderacji
erybak18
Mama
post napisany:

Współczuję. Ja jestem panikara, boje sie stomatalogow heh. Musialam niestety tak jak Ty skorzystać z wizyty w ciazy. Strsznie sie balam, że ja zrobie krzywdę malenstwu jak zemdleje ze strachu bo u mnie to taka norma. Cale szczescie jakos wytrzymalam cala wizyte, bolalo bo nie moglam miec znieczulenia, ząb zostal zaleczony. Nie zemdlalam. Ale nie poszlam już w czasie ciazy na dalsze leczenie ze strachu. 

0 0
zgłoś post
do moderacji
Mama H&F
Mama
post napisany:

Ja również potwierdzam że lekarz nie zrobił mi prześwietlenia zęba bo byłam w ciazy, co do znieczulenia to w ciąży nie brałam wolałam nie ryzykować że coś może zaszkodzić dziecku, ale do dentysty chodziłam normalnie 

0 0
zgłoś post
do moderacji
Ania35702
Mama
post napisany:

Ja korzystałam z usług stomatologa w ciąży jak najbardziej. Nie można robić prześwietlenia RTG  i niektórych zabiegów ale zęby leczyć trzeba. Ja leczyłam przez ciążę 2 ze znieczuleniem- dentysta zapewniała że to które mi daje jest bezpieczne dla ciężarnych. 

0 0
zgłoś post
do moderacji
evli2
Mama
post napisany:

Nawet w ciąży refundują leczenie kanałowe. Ja regularnie chodzę, co pół roku do stomatologa, więc i w ciązy byłam,a le wtedy na szczęście nie było ubytków, więc obyło się bez interwencji stomatologicznej.

0 0
zgłoś post
do moderacji
Zajac
Mama
post napisany:

Ja bym też chciała iść, ale wiem że bez znieczulenia nie wytrzymam. Nie napiszę dentysty. Wszystko mnie tam boli. A dodatkowo boję się że zacznie mnie naciągnąć. Teraz jak myje zęby to nadal mnie naciaga. Nie wiem czy jest sens iść w moim wypadku. A jak to jest kiedy się karmi ?

0 0
zgłoś post
do moderacji
Ania35702
Mama
post napisany:

Zając... są znieczulenia które można dostawać podczas ciąży i podczas karmienia piersią. Nie leczone zęby mogą nieść za sobą poważne zagrożenie zarówno dla matki jak I dla dziecka. Nie zastanawiaj sie tylko idź, im dłużej czekasz tym większy stan zapalny Ci się może zrobić..  

0 0
zgłoś post
do moderacji
Iwonka9077
Mama
post napisany:

Byłam u dentysty w ciąży na odkamienianiu bo bardzo mi w ciąży zaczęły krwawić dziąsła. Wydaje mi się że znieczulenie będzie nie wskazane,ale spokojnie lekarz dentysta napewno będzie wiedział co można a co nie. 

0 0
zgłoś post
do moderacji
Mama Małgosi
Mama
post napisany:

Zachęcam do częstszych wizyt u dentysty.

Podczas ciąży może się zdarzyć tak, że zęby będą się szybciej psuć, wówczas trzeba reagować na czas i je wyleczyć. Lekarz poda odpowiednie znieczulenie jeśli będzie taka potrzeba. Lekarz stomatolog oceni czy dany zabieg będzie na tyle konieczny, czy lepiej byłoby poczekać do rozwiązania.

0 0
zgłoś post
do moderacji
Zgłoszenie postu do moderacji

Pomóż nam zrozumieć, co się stało

Krótko uzasadnij przyczynę zgłoszenia posta

Zgłoszenie postu do moderacji

Twoje zgłoszenie zostało przyjęte

Nasi moderatorzy przyjrzą się zgłoszonej przez Ciebie sprawie

Polecane produkty
Dermedic:

Kremowy żel do mycia Dermedic Baby