Witajcie mam pytanie czy któraś z Was zmagała się w ciąży z wielowodziem i jakie miało to konsekwencje dla was i dla dziecka ?
Mama
post napisany:

Witajcie mam pytanie czy któraś z Was zmagała się w ciąży z wielowodziem i jakie miało to konsekwencje dla was i dla dziecka ?
Też nie miałam czegoś takiego więc niestety nie pomogę
moja koleżanka miała od ok 33tyg. Bardzo słaba była z tego co pamiętam(dodatkowo miała cukrzycę ciążową), ale dzidziuś się zdrowy urodził, więc chyba bez obaw;)
Ja miałam w końcówce ciąży malowodzie Ale z synkiem do samego końca było wszystko w porzadku :) więc myślę że przy wielowodziu powinno być jak najbardziej lepiej niż było w moim przypadku :)
Dziecko urodziło się zdrowe. To tylko tak groźnie brzmi ale spokojnie. Gdy lekarz dobrze prowadzi ciąże to wszystko jest stale monitorowane.
Nie miałam tego typu problemów ale wiem że u niektórych ciężarnych się zdarza
Ja takze za bardzo nie pomoge w tym temacie. Szczerze mówiąc nie wiem co to jest. Czy to groźne dla ciężarnej kobiety i jego maleństwa? W dobie dwudziestego pierwszego wieku medycyna jest mega rozwinięta i mam nadzieję że pomoże każdej przyszłej mamusi.
Nie naszczescie to nas omineło. Żadko się o tym słyszy wsród ciezarnych. Ani lekarz ani położna mi o tym nic nie mówili może dlatego prawie nic o tym nie wiem. Myślę że jak zapytasz o to swoją położna to napewno ci wszystko wytłumaczy
Nas również nie dotyczy ten temat i mało o tym słyszałam ale polecam poruszyć ten temat w szkole rodzenia bądź też u własnej położnej jeśli taką już masz wybraną. Możesz też porozmawiać o tym z lekarzem, on powinien pomóc w tej sprawie bo to jego obowiązek
Nie, nie mialam takiego problemu jak bylam w ciazy aczkolwiek slyszalam o wielowodziu badz malowodziu. Czasami tak sie zdarza. Mysle, ze wielowodzie jest raczej mniek grozne od malowodzia, bo jednak dziecko plywa w tych wodach plodowych i zyje przez 9 miesiecy. Lepiej zapytac o to lekarza.
Pomóż nam zrozumieć, co się stało
Krótko uzasadnij przyczynę zgłoszenia posta
Twoje zgłoszenie zostało przyjęte
Nasi moderatorzy przyjrzą się zgłoszonej przez Ciebie sprawie
Polecane produkty
Dermedic: