Nawigacja:
Ciąża i poród |
Nasze forum dyskusyjne dostępne jest tylko dla zarejestrowanych i zalogowanych użytkowników. Nie trać czasu, zarejestruj się i zaloguj teraz!

Zarejestruj się »
lub
Hana23
Mama
post napisany:

Przed ciążą nie brałam kwasu foliowego, ani zadnych innych witamim.

0 0
zgłoś post
do moderacji
Graszka21
Mama
post napisany:

Ja nie brałam jak sie dowiedzialam ze jestem w ciazy to zaczęłam brać 

0 0
zgłoś post
do moderacji
danusia88pr
Mama
post napisany:

Ja brałam kwas foliowy już przed ciąża i potem od samego początku ciąży również kwas foliowy. Nie brałam i  nie biorę żadnych innych suplementów, ponieważ mój lekarz powiedział że jeśli wyniki badań są dobre to nie warto brać czegoś dodatkowego, bo może to spowodować niepotrzebne problemy jak np. Większa waga urodzeniowa dziecka.

0 0
zgłoś post
do moderacji
Emmi
Mama
post napisany:

Podobno wskazany jest kwas foliowy już na etapie planowania ciąży. 

1 0
zgłoś post
do moderacji
annbar
Mama
post napisany:

Ja brałam 2 lata, później odstawiłam na ok 3 miesiące i zaszłam w ciążę hahah;)

1 0
zgłoś post
do moderacji
martysia
Mama
post napisany:

Ja przed ciążą jadłam kwas foliowy,dlatego że czytałam że lepiej jak ktoś stara się o dziecko to żeby kilka miesięcy przed ciążą jeść kwas foliowy. Innych sztucznych witamin nie jadłam,tylko naturalne witaminy np.w warzywach i owocach itd,dlatego że sztuczne witaminy słabo wchłanianiaja się,a naturalne witaminy lepiej jeść.

0 0
zgłoś post
do moderacji
Minast87
Mama
post napisany:

Jeśli planujemy ciążę, wskazane jest, aby kwas foliowy przyjmować min.3 miesiące przed rozpoczęciem starań. Najlepiej w dawce 400ug/dobę, dobrze też jeśli kwas foliowy jest w postaci metylofolianu. Kwas foliowy bardzo ciężko jest uzupełnić w diecie, ponieważ pod wpływem jakiejkolwiek obróbki termicznej bardzo szybko się dezaktywuje i jego wchłanialność jest na b.niskim poziomie, stąd zalecenia, aby planując ciążę oraz już będąc w ciąży jednak suplementować ten składnik. :)

0 0
zgłoś post
do moderacji
Nikos90
Mama
post napisany:

Nie brałam kwasu foliowego przed ciążą,bo dowiedziałam się o niej jak już byłam w 2 miesiącu. Później jak zrobiłam test od razu kupiłam i brałam :) później witaminy jakie zalecił mi lekarz. Kwas foliowy jest bardzo ważny dla rozwoju maluszka i dlatego teraz biorę go wcześniej,ponieważ staramy się z mężem o kolejnego bobasa :) czas pokaże jak będzie :)

0 0
zgłoś post
do moderacji
Iwonka9077
Mama
post napisany:

Brałam kwas foliowy przed ciążą i Ovarin, ale długo nie, bo w drugim cyklu już udało się zajść w ciąże. Więc przez dwa miesiące brałam przed ciążą, a potem już w ciąży. Dodatkowo w ciąży brałam Femibion. Warto też przed ciążą zacząć myśleć o zdrowszej diecie tak żeby suplementy diety były tylko dodatkiem.

0 0
zgłoś post
do moderacji
balbinka
Mama
post napisany:

Przed ciążą brałam kwas ciążowy  i tak przez  pierwsze miejsce ciazy. Innych suplenentiw nie bralam, bo mialam dobre wyniki, a moja dieta byla bardzo urozmaicona i bogata w owice i warzywa.    Warto przed ciążą przejrzeć swoje menu i sprawdzić czy jest bogate we wszystkie witaminy zamiast siegac po tabletki.

0 0
zgłoś post
do moderacji
Zgłoszenie postu do moderacji

Pomóż nam zrozumieć, co się stało

Krótko uzasadnij przyczynę zgłoszenia posta

Zgłoszenie postu do moderacji

Twoje zgłoszenie zostało przyjęte

Nasi moderatorzy przyjrzą się zgłoszonej przez Ciebie sprawie

Polecane produkty
Dermedic:

Lekki balsam do ciała Dermedic Baby