Nawigacja:
Czy któraś z Was oczekuje bliźniąt lub trojaczków?
Ciąża i poród |
Nasze forum dyskusyjne dostępne jest tylko dla zarejestrowanych i zalogowanych użytkowników. Nie trać czasu, zarejestruj się i zaloguj teraz!

Zarejestruj się »
lub
moNika88
Mama
post napisany:

Hej mamusie, czy któraś z Was oczekuje bliźniąt lub trojaczkow?, Moja kumpela właśnie się dowiedziała że spodziewa się bliźniaków. Przeżyła podwójny szok i podwójne szczęście. A jak to jest uWas? Szok dominuje z obawami?

0 0
zgłoś post
do moderacji
moNika88
Mama
post napisany:

Sama nie odniosłam się do tematu więc robię to teraz. Ciąża mnoga np Bliźniacza zwykle występuje gdy w rodzinie była już wcześniej czyli ma podłoże genetyczne. Oraz gdy kobieta leczy się hormonalne. U mnie nie było żadnych z powyższych przesłanek stąd ciąża pojedyncza. Jednak przy ciąży mnogiej niewątpliwie jest szok w połączeniu ze szczęściem. Wszystko trzeba robić podwójnie. Jak jedna mama wykarni dwójkę. Mnóstwo pytań. 

0 0
zgłoś post
do moderacji
Zajac
Mama
post napisany:

My czekalismy z niecierpliwoscia czy uslyszymy dwa serduszka. Z tego względu z mojej strony bliźniaki były z pokolenia na pokolenie z mamy strony. I właśnie moja mama miała bliźnięta. Ale nam się nie udało. Teraz jak o drugie będziemy się starać to będzie szok.

0 0
zgłoś post
do moderacji
Mlodamama92
Mama
post napisany:

Zdarzaja sie takie sytuacje gdzie wystepuje ciaza mnoga i nie ma ona nic wspolnego z podlozem genetycznym czy tez leczeniem hormonalnym. Ja osobiscie mam jedno dziecko i ciezko mi sobie wyobrazic jak to jest miec dwojke. Przy jednym dziecku jest klopot, a co dopiero przy blizniakach

0 0
zgłoś post
do moderacji
Mama H&F
Mama
post napisany:

O jejku ciężki temet dla mnie osobiście nigdy bym się nie spodziewałam u nas bliźniat bo u nas nikt w rodzinie nie miał ani bliżej ani nawet dalszej i sobie tego nie wyobrażam, ale bardzo bym chciała że ktoś u nas miał bo bym pobawiła bliźniaki ale osobiście nie 

0 0
zgłoś post
do moderacji
Agnesita
Mama
post napisany:

Obecna ciąża jeszcze nie wiem czy pojedynczą czy mnoga, ale bardzo bym się ucieszyła, gdyby jednak była mnoga, w rodzinie wcześniej występowały ciaze bliźniacze wiec jakieś szanse na to mam :) jedynie, że taka ciąża jest większego ryzyka...

0 0
zgłoś post
do moderacji
Anulek
Mama
post napisany:

Nie miałam bliźniąt. Moi znajomi dostali taką niespodziankę. A w ich przypadku skutkowało to szybką zmianą mieszkania na większe. Sama nieraz mowiłam do męża że chciałabym mieć bliźniaki, a najlepiej parkę- chłopca i dziewczynkę. Takie podwójne szczęście za jednym razem.

0 0
zgłoś post
do moderacji
Paulina
Mama
post napisany:

Ja nie znam nikogo kto ma bliźniaki. Szczerze mówiąc sama byłabym niepewna jak sobie poradzę z dwójka dzieci na raz (lub trójką). To jednak spore wyzwanie i trzeba się z nim zmierzyć podziwiam rodziców bliźniąt lub trojaczków.

0 0
zgłoś post
do moderacji
Mariola90
Mama
post napisany:

U nas w rodzinie nie bylo nigdy ciąży bliźniaczej czy trojaczej czy więcej. Stąd nie oczekiwaliśmy u nas więcej niż jednego bobaska. I okazało się że oczekujemy z misiem córeczki. Już jest z nami miesiąc czasu nasze malutkie słoneczko 

0 0
zgłoś post
do moderacji
Ewelina 26
Mama
post napisany:

Ja.pytalam się lekarza czy przypadkiem nie będzie bliźniaków. Na pewno z jednej strony wiadomość że będą bliźniaki jest szokiem z drugiej ma swoje dobre strony. Najważniejsze jest jednak to żeby dzieci i mama były zdrowe

0 0
zgłoś post
do moderacji
Zgłoszenie postu do moderacji

Pomóż nam zrozumieć, co się stało

Krótko uzasadnij przyczynę zgłoszenia posta

Zgłoszenie postu do moderacji

Twoje zgłoszenie zostało przyjęte

Nasi moderatorzy przyjrzą się zgłoszonej przez Ciebie sprawie

Polecane produkty
Dermedic:

Ochronny krem specjalny SPF 15 Dermedic Baby