Hej mamusie, czy któraś z Was oczekuje bliźniąt lub trojaczkow?, Moja kumpela właśnie się dowiedziała że spodziewa się bliźniaków. Przeżyła podwójny szok i podwójne szczęście. A jak to jest uWas? Szok dominuje z obawami?
Mama
post napisany:

Hej mamusie, czy któraś z Was oczekuje bliźniąt lub trojaczkow?, Moja kumpela właśnie się dowiedziała że spodziewa się bliźniaków. Przeżyła podwójny szok i podwójne szczęście. A jak to jest uWas? Szok dominuje z obawami?
Sama nie odniosłam się do tematu więc robię to teraz. Ciąża mnoga np Bliźniacza zwykle występuje gdy w rodzinie była już wcześniej czyli ma podłoże genetyczne. Oraz gdy kobieta leczy się hormonalne. U mnie nie było żadnych z powyższych przesłanek stąd ciąża pojedyncza. Jednak przy ciąży mnogiej niewątpliwie jest szok w połączeniu ze szczęściem. Wszystko trzeba robić podwójnie. Jak jedna mama wykarni dwójkę. Mnóstwo pytań.
My czekalismy z niecierpliwoscia czy uslyszymy dwa serduszka. Z tego względu z mojej strony bliźniaki były z pokolenia na pokolenie z mamy strony. I właśnie moja mama miała bliźnięta. Ale nam się nie udało. Teraz jak o drugie będziemy się starać to będzie szok.
Zdarzaja sie takie sytuacje gdzie wystepuje ciaza mnoga i nie ma ona nic wspolnego z podlozem genetycznym czy tez leczeniem hormonalnym. Ja osobiscie mam jedno dziecko i ciezko mi sobie wyobrazic jak to jest miec dwojke. Przy jednym dziecku jest klopot, a co dopiero przy blizniakach
O jejku ciężki temet dla mnie osobiście nigdy bym się nie spodziewałam u nas bliźniat bo u nas nikt w rodzinie nie miał ani bliżej ani nawet dalszej i sobie tego nie wyobrażam, ale bardzo bym chciała że ktoś u nas miał bo bym pobawiła bliźniaki ale osobiście nie
Obecna ciąża jeszcze nie wiem czy pojedynczą czy mnoga, ale bardzo bym się ucieszyła, gdyby jednak była mnoga, w rodzinie wcześniej występowały ciaze bliźniacze wiec jakieś szanse na to mam :) jedynie, że taka ciąża jest większego ryzyka...
Nie miałam bliźniąt. Moi znajomi dostali taką niespodziankę. A w ich przypadku skutkowało to szybką zmianą mieszkania na większe. Sama nieraz mowiłam do męża że chciałabym mieć bliźniaki, a najlepiej parkę- chłopca i dziewczynkę. Takie podwójne szczęście za jednym razem.
Ja nie znam nikogo kto ma bliźniaki. Szczerze mówiąc sama byłabym niepewna jak sobie poradzę z dwójka dzieci na raz (lub trójką). To jednak spore wyzwanie i trzeba się z nim zmierzyć podziwiam rodziców bliźniąt lub trojaczków.
U nas w rodzinie nie bylo nigdy ciąży bliźniaczej czy trojaczej czy więcej. Stąd nie oczekiwaliśmy u nas więcej niż jednego bobaska. I okazało się że oczekujemy z misiem córeczki. Już jest z nami miesiąc czasu nasze malutkie słoneczko
Ja.pytalam się lekarza czy przypadkiem nie będzie bliźniaków. Na pewno z jednej strony wiadomość że będą bliźniaki jest szokiem z drugiej ma swoje dobre strony. Najważniejsze jest jednak to żeby dzieci i mama były zdrowe
Pomóż nam zrozumieć, co się stało
Krótko uzasadnij przyczynę zgłoszenia posta
Twoje zgłoszenie zostało przyjęte
Nasi moderatorzy przyjrzą się zgłoszonej przez Ciebie sprawie
Polecane produkty
Dermedic: